Predsednik GrO SPS Zoran Antić najavio je na konferenciji za novinare da će tužiti predsednika GrO JS Dejana Manića za povredu časti, a da će sav novac koji dobije iz tog procesa dati Zdravstvenom centru.


 

Lider vranjskih socijalista je rekao da su povod za tužbu neistine koje je o njemu u nedeljniku “Vranjske” izrekao Manić, a povodom rada agencije “Veeda”. Zoran Antić je rekao da je Manić izneo “neverovatan broj nebuloza”, i da će neke morati da dokazuje na sudu.

     – On tvrdi da je meni predložio osnivanje revolving fonda za finansiranje poljoprivrednika, a da sam ga onda ja navodno pitao: A koliko je tu za mene? E, ovo će gospodin Manić morati lepo na sudu da objasni: ko mu je to rekao, kada, kako, zašto – naveo je Antić, uz objašnjenje da njegova tužba nema veze sa odnosom koji SPS ima sa Jedinstvenom Srbijom i njenim političkim vrhom, te da socijalisti imaju veliki broj prijatelja u Palminoj stranci u Vranju.

Zoran Antić protiv svojih

     Antić je takođe naveo da su funkcioneri SPS Negovan Stanković i Nebojša Zupančić poslednjih dana u medijima iznosili neistinite stavove o partiji kojoj pripadaju.

     – Ako postoje određeni probemi, o njima ćemo razgovarati unutar partije. Oni koji iznose paušalne ocene, snosiće veoma ozbiljne konsekvence zato što izazivaju nemir kod članova SPS-a po pitanju našeg funkcionisanja – kazao je Antić.

     Predsednik GrO SPS je najavio da će zatražiti od vrha stranke da Stankovića razreši dužnosti člana Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS, te da se pitanje poverenja pokrene i na sednici Okružnog odbora SPS gde je Stanković predsednik.

     Antić se osvrnuo i na stavove koje je Stanković javno iznosio, rekavši da on “izigrava mudraca sa distance” i da “deli savete o nečemu u čemu uopšte nije učestvovao”.

     – Ko njega pita da l’ je on zadovoljan rezutatima izbora u Vranju? Gde je on bio sve vreme kampanje? Je l’ se pojavio negde, je l’ došao negde – zapitao se Antić.

     Ipak, predsednik vranjskih socijalista je na kraju javno pozvao Stankovića da iz Beograda dođe u Vranje i da pred vranjskim socijalistima kaže šta misli.

     Antić je naveo i to da će se o potpredsedniku Gradskog odbora SPS Nebojši Zupančiću razgovarati na sastancima lokalnog rukovodstva partije, te da će protiv njega biti predložene disciplinske mere.

     – Ako se čoveku ne sviđa da sedi sa nama i ako poštuje partijsku disiplinu, neka podnese ostavku, a ako neće, onda neka sedi i sluša – rekao je Zoran Antić.

Stanje redovno

     Lider vranjskih socijalista tvrdi da je stanje u partiji na lokalu redovno, da se održavaju sastanci i da postoji uredna komunikacija sa Glavnim odborom i najvišim funkcionerima SPS.

     – Za koji dan definisaćemo koncept našeg daljeg delovanja. Pripremili smo paket mera kako da se reorganizujemo. Normalno je da sada, kada smo u opoziciji, a posle dugog boravka na vlasti, pročistimo svoje redove. Biće zatvoreni članski spiskovi, smanjen broj lokalnih partijskih funkcionera, drugačije će funkcionisati partijska mreža, a naši odbornici će biti pripremljeni za opoziociono delovanje – najavio je Antić.

Z. R.