Okupljanje je u petak, 25. januara 2019. u 18 časova u centru grada, kod Gradske apoteke, odakle će se krenuti u protestnu šetnju. U saopštenju koje je medijima dostavila organizacija pod nazivom “Građanska inicijativa Vranja” navedeno je da je skup prijavljen i odobren


 

Dragi Vranjanci, ne dozvolite da vas iz svog grada proteruju oni koji su manje sposobni od vas, ali su uzurpirali vlast i smatraju da su iznad zakona i pravde. Dosta je ponižavanja, potcenjivanja, vređanja… Vreme je da se, bez straha, pokaže otpor njihovoj samovolji. Zato ćemo šetati ovog i svakog narednog petka, kao i ostali gradovi Srbije – navedeno je u saopštenju “Građanske inicijative Vranja”.

Najavljeno protestno okupljanje su podržali Savez sa Srbiju u Vranju (Demokratska stranka, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri) i Gradski odbor SDS.

– Očigledno je da su građani i političari na zajedničkom startu: protiv najgore lokalne vlasti u istoriji grada. Zato podržavamo svesrdno ovu inicijativu i najavljujemo da ćemo pozvati članove i simpatizere naših stranaka da se pridruže – stoji u saopštenju Saveza sa Srbiju u Vranju.

Moramo reći – Dosta!

Gradski odbor SDS u svom saopštenju za medije navodi da hiljade mladih, razočaranih ljudi svakodnevno odlazi iz zemlje u potrazi za egzistencijom, da se nekažnjeno kupuju diplome i plagiraju doktorati, posao dobija jedino uz partijsku knjižicu SNS-a, te da predsednik države i tuži i sudi, a građane naziva ološem, neradnicima i izdajicama.

– Danas, kada su pogašeni svi nezavisni mediji, kada nigde ne može da se čuje ni pročita mišljenje drugačije od Njegovog, kada nam polako oduzimaju poslednje ostatke dostojanstva i časti, danas moramo reći – Dosta! Moramo viknuti i izaći na ulicu da tražimo svoja prava – navodi se u saopštenju Gradskog odbora SDS.