Aleksandar Vućić će na predsedničkim izborima u Pčinjskom okrugu ostvojiti bar 70 odsto glasova, smatraju vranjski lideri naprednjaka i socijalista, Slaviša Bulatović i Zoran Antić, koji su danas u prostorijama SNS po prvi put održali zajedničku konferenciju za novinare.


 

Naš najvažniji zadatak je pobeda zajedničkog kandidata u prvom krugu predsedničkih izbora, odnosno animiranje biračkog tela SPS i SNS na lokalu – rekao je predsednik GrO SPS Zoran Antić.

     Prema njegovim rečima, stanovnici juga Srbije naklonjeni su nacionalnom, patriotskom, državotvornom bloku, gde pripada i Aleksandar Vučić, koji bi zbog toga ovde trebalo da ostvari jedan od najboljih rezultata u Srbiji.

     – Što se Vranja tiče, za mene i gospodina Bulatovića izazov je da politički odgovorno objasnimo našim članovima i biračima zašto je važno da Aleksandar Vučić bude predsednik Srbije. Posle 2. aprila otvoriće se i neke druge teme saradnje – kazao je Antić.

     Slaviša Bulatović i Zoran Antić održali su zajedničku konferenciju za novinare posle sastanka predstavnika GrO SNS i GrO SPS na kojem je bilo reči o saradnji na predstojećim predsedničkim izborima, čime je i zvanično prekinut žestok sukob, koji između ove dve stranke u Vranju traje još od 2014.

Antić: U politici postoje samo interesi

     Odgovarajući na novinarsko pitanje kako će posle svega naterati birače SPS da glasaju za Vučića, Antić je rekao da u politici ne postoje emocije i ljubav.

     – U politici postoje interesi. Ovoga momenta su se interesi SPS i SNS poklopili i to je osnova zbog koje ćemo zajedničkim snagama uraditi posao na terenu da bi naš kandidat pobedio u prvom krugu – rekao je Antić.

     Novinare je najviše interesovalo to da li će nakon 2. aprila, u slučaju pobede Aleksandra Vučića, vranjski socijalisti postati deo lokalne vlasti. Lider ovdašnjih naprednjaka Slaviša Bulatović je, međutim, pohvalio odluku vrha SPS da podrži kandidaturu Aleksandra Vučića, dodavši da su predsednički izbori sada u prvom planu.

     – Podrazumeva se da stranka sa takvom organizacijom i političkom tradicijom ima ozbiljno članstvo koje će ispoštovati nalog sa vrha. Ne razumem zašto pojedini mediji žele da se bave lokalnom vlašću. Najbitniji su predsednički izbori 2. aprila, a to je i pravac u kojem će ići naša saradnja – kazao je Bulatović.

     Lideri naprednjaka i socijalista najavili su za ponedeljak nastavak dogovora vezanih za predsedničku kampanju, odnosno dolazak delegacije SNS u prostorije SPS.

Z. Radulović