Kako prenosi zvanični gradski portal, članovi Gradskog veća usvojili su Nacrt odluke o budžetu Grada Vranja za narednu godinu, a prema rečima člana Gradskog veća Bojana Kostića planiran je deficit od 170 miliona dinara


U 2021. godini u budžetu Grada očekuju se prihodi u visini od 2,494 milijarde, dok su planirani rashodi  2.663 milijarde dinara. Objašnjavajući pojedine stavke, Kostć je naveo da će za kapitalne investicije, poput završetka Ulice Bore Stankovića, rekonstrukcije Gradskog parka, izgradnje obilaznice, kao i vrtića u naselju Raška, biti izdvojen 531 milion, odnosno 19 odsto od ukupnog iznosa.

Za saobraćajnu infrastrukturu planirano je 296 miliona, a za subvencije u privredi 22 miliona dinara.

Grad stabilniji zbog reakcije države

Grad će podržati i projekat rekonstrukcije paviljonskog dela Bolnice, gde će samo za nadzor biti izdvojeno  30 miliona dinara, dok će za gradsku opštinu Vranjska Banja biti opredeljeno 100 miliona dinara.

Kostić je rekao da šestomesečno izvršenje budžeta za 2020. iznosi 90 odsto od planiranog, zbog nešto slabijih prihoda tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja.

– Do decembra, pad prihoda je bio umeren, a stanje u budžetu je bolje zbog reakcije države koja je Vranju uplatila 50, a Vranjskoj Banji 10 miliona dinara. Na kraju godine, ipak očekujem ostvarenje budžeta u visini od 92 do 95 odsto od planiranog – rekao je Kostić.