Skupština grada imenovala je direktore Narodnog muzeja, Narodnog univerziteta, Istorijskog arhiva, Škole animiranog filma, Pozorišta i Regionalnog centra za talente na period od četiri godine, kao i vd direktora Apoteke.


 

Za direktore javnih ustanova izabrani su dosadašnji vršioci dužnosti, pa će tako na čelu Narodnog muzeja naredne četiri godine biti Saša Stamenković, dok će prvi čovek Narodnog univerziteta biti Gordana Dimitrijević.

Odbornici Skupštine grada glasali su da se za direktora Istorijskog arhiva imenuje Borivoje Manasijević, a Škole animiranog filma Miroslav Đerić. Direktor vranjskog pozorišta u naredne četiri godine biće Nenad Jović.

Za imenovanje Danijele Stojmenović Trajković za direktora Regionalnog centra za talente bila je neohodna prethodna saglasnost Republičkog centra za talente, a kako je taj uslov ispunjen odbornici su mogli da vide u materijalu koji im je dostavljen pre sednice.

– Upravni odbor Regionalnog centra za talente poslao je predlog kandidata za direktora Republičkom centru za talente na predhodnu saglasnost, ali je dana 05. 07. 2017. godine vraćena pošiljka sa konstatacijom da je dostava neuspešna zbog toga što se primalac ne nalazi na datoj adresi (odnosno isti ne radi). Kako je protekao rok od 15 dana smatra se da je saglasnost data – stoji u obrazloženju odluke o imenovanju Danijele Stojmenović Trajković.

Većnica Zorica Jović je na sednici Skupštine pojasnila da Republički centar za talente ne radi već godinama.

Izuzev u slučaju Pozorišta, gde se u trku za direktora uključio i glumac Bojan Jovanović, novi-stari direktori su bili jedini prijavljeni kandidati na konkursima koje su upravni odbori pomenutih javnih institucija bili obavezni da raspišu.

Pored toga, odbonici Skupštine grada su za vršioca dužnosti Apoteke ponovo imenovali Ivanu Kostić, koja je tu dužnost, na predlog Jedinstvene Srbije, obavljala od početka ove godine.

Šef odborničke grupe JS Dejan Manić je na današnjoj sednici rekao da ona ovoga puta nije kandidat ove stranke, dok je odbornik SNS Miroslav Nešić naveo da je Kostićevu predložila Mandatno-imunitetska komisija Skupštine grada Vranja.

2 komentara

  1. Del Boj

    Ova iz Centar za talenti samo može paradajz da sadi i sir da prodaje na pijacu. Uništiše krasnu instituciju. Smeniše Tanju Stošić, instituciju, a postaviše ovu naprednu nepismenoću. Čestitamo joj novi mandat sa pesmom. “Danijela” od Bore Drljače.

    • Simpo

      Gospođa sa šumarstvom u šumsko ili Simpo, kakva obrazovna ustanova, ko je uopšte dozvolio da obrazovnu ustanovu vodi specijalista za finalnu obradu drveta?!