Čestitam vam praznik, Dan državnosti Srbije! Vi ga proslavljate na najbolji mogući način, boreći se za slobodu i demokratiju – rekla je narodna poslanica DS Maja Videnović na protestu pod nazivom “1 od 5 miliona” koji je večeras po četvrti put održan u Vranju


 

Pred nekoliko stotina okupljenih građana, Videnović je istakla da Vučić uzaludno vodi kampanju “Budućnost Srbije”, jer on neće odlučivati o budućnosti ove države.

– On je upropastio našu prošlost, a njegova vizija, njegov kavez, nije naša budućnost. Naša budućnost nisu kriminalci, naša budućnost nije jedan čovek koji odlučuje o svemu. Naša budućnost su demokratija, vladavina prava i sloboda, mada moram odmah da se ispravim i da kažem da neki od njih neće imati slobodu po izricanju pravosnažnih presuda – rekla je Videnović.

Okupljenima se obratio i vranjanski novinar Radoman Irić, koji je najpre pozdravio sugrađane koje krišom, iza zavesa, slušaju ono što se govori na protestima, a potom podsetio na prezaduženost Zdravstvenog centra, Simpa, Jumka, lokalne samouprave, na veliku nezaposlenost, nizak standard Vranjanaca, ali i na partijsko zapošljavanje.

Protesti Radoman Irić i Maja Videnović Vranje

Radoman Irić i Maja Videnović

Kome je lepo

Irić je potom kritikovao ponašanje pojedinih lokalnih medija za koje protesti protiv aktuelne gradske vlasti i Aleksandra Vučića ne postoje.

– Mi smo se ovde okupili četvrti put. Verovali ili ne, tri televizije o našim protestima nisu objavile ni jedno jedino slovo: to su nazovi regionalni tv servis Radio-televizija Vranje, zatim partijski servis Televizija Vranjska minus, i jedna koja se šlepa uz ove dve, Televizija Ritam. Gde će sutra tim mojim kolegama duša? Znaju li oni šta je novinarski kodekst, šta je javni interes? Njima je lepo, jer će ove tri televizije ove godine iz budžeta Grada podeliti 16 miliona dinara. A to je novac građana Vranja. Svim ostalim medijima, a ima ih preko dvadeset, ostaće mrvice, tričavih 1,5 miliona dinara – kazao je Irić.

Pre polaska okupljenih u protestnu šenju, Irić je pročitao i spisak pod nazivom “10 od 5 miliona razloga” zbog kojih se traži ostavka kompletnog gradskog rukovodstva.