Vranje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova odredili su zadržavanje do 48 sati za 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su od 15. aprila do 23. maja ove godine organizovale u više navrata tranzit 88 ilegalnih migranata, državljana Avganistana, Sirije i Konga, koji su na nezakonit način prešli makedonsko-srpsku granicu.

  

Prema navodima policije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana H.S. (1997), M.R. (1995), F.Š. (1992) iz okoline Preševa, D.S. (1988), N.T. (1991), D.I. (1955) iz Vranja, M.M. (1990), I.S. (1989) iz okoline Vranja.

Osumnjičenima D.I, N.T. i D.S. na teret se stavlja i da su počinili krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, dok se D.S. tereti i za krivično delo falsifikovanje isprave.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto sedam motornih vozila kojima su prevoženi migranti. Kod pet vozila registarske tablice su bile falsifikovane, a u jednom slučaju bili su falsifikovani brojevi motora i šasije na vozilu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju dvojicu osumnjičenih pustio je da se brane sa slobode, dok je zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu takvu odluku doneo za trojicu osumnjičenih.