Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta na dve lokacije: na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, od 20 i 30 je srpska premijera dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a zatim će biti prikazan “Liberation Day”, film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rok koncerta održanog u Severnoj Koreji


 

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će posle filma održati celovečernji koncert.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vittorio De Sica…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena.

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20 i 30 biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Django”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 12.jula na svim prodajnim mestima CTS Eventim (http://www.eventim.rs/rs/prodajna_mesta/), kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Prvih 500 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 750 dinara, a nakon toga ulaznice će koštati 1.000 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, cena ulaznice iznosiće 1.200 dinara.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj Pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.