Privredno društvo “Slobodna zona Vranje” d.o.o. neće biti ugašeno, a Javno preduzeće “Skijalište Besna kobila” biće pripojeno Turističkoj organizaciji, odlučilo je Gradsko veće.


 

Većnik za budžet i finansije Ivan Stanković rekao je na konferenciji za novinare da će Privredno društvo “Slobodna zona” nastaviti da se bavi delatnošću zbog koje je i osnovano, ali da će se promeniti način njegovog finansiranja.

     – Promenjena je forma, nema više subvencija iz budžeta, ići će se na programsko finansiranje. Očekujemo da u decembru “Ditre Italia”potpiše ugovor, da uđe u režim slobodne zone, pa da se ovo preduzeće finansira odatle – naveo je Stanković.

     “Skijalište Besna kobila”, pak, gde je pokrenut postupak likvidacije, biće pripojeno Turističkoj organizaciji.

     – Svi radnici “Skijališta”, koji su stalno zaposleni, preći će pod okrilje Turističke organizacije. Direktor Turističke će faktički biti i direktor Planinarskog doma na Besnoj kobili – objasnio je Stanković, dodavši da će u statutu Turističke organizacije biti ubačene delatnosti kojima se bavilo “Skijalište”.

     Navedene promene su posledica prošlogodišnjih izmena Zakona o budžetskom sistemu, kojim se od 1. decembra ove godine ukidaju indirektni budžetski korisnici, poput “Slobodne zone”, osnovane 2013. “Skijalište Besna kobila” počelo je sa radom 2008. godine.

Z. R.