U Domu vojske u ponedeljak, 10. jula, s početkom u 20 časova biće održan Gala koncert u okviru trećeg Međunarodnog seminara za umetničku igru Summer Dance camp Vranje 2017. Ulaz je slobodan.


 

U organizaciji Instituta za umetničku igru polaznici seminara su tokom desetodnevnih Summer Dance camp radionica pripremali delove iz repertoara klasičnog baleta i koreografije iz savremene i moderne igre.

Polaznici koji prisustvuju seminaru klasičnog baleta, koji vode Bahram Maripovič Juldašev (Slovačka/Rusija) i Lidija Pavlović (Srbija) pripremili su bogat klasični repertoar: Valcer Kopelija (Leo Delib); Pas de quatre Esmeralda; Auber; Vilin konjic; Esmeralda – varijacija; Harlekinada Pas de six; Perle Konjić Grbonjić; Bolero, Picikato…

Polaznici koji pohađaju Summer Dance camp radionice savremene i moderne igre, publici će se predstaviti u koreografijama Isidore Stanišić (Srbija), Eme Janković (Hrvatska) i Tomeka Pomersbaha (Poljska), kao i u koreografijama samih polaznika ovogodišnjeg seminara.

U programu Gala koncerta učestvuju svi polaznici kampa svih odseka.

Summer Dance camp Vranje ove godine pohađa 56 polaznika iz Srbije, Slovačke i Makedonije, kao i šest polaznica iz Vranja, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku Grada Vranja, Fakulteta za inženjerski menadžment, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju.