Sekretar GrO SPS Branimir Stojančić potvrdio je za portal VranjeNET da su socijalisti po prvi put bez posrednika na Vučićev sto stavili dosije o zbivanjima u Jumku i Simpu, o otpuštanjima, progonima, o ponašanju nekih viđenijih lokalnih naprednjaka…


 

Branimir Stojančić je demantovao vest lokalnih medija da je postignut dogovor o ulasku socijalista u lokalnu vlast.

     – Nema još ništa. Ništa nije mrdnulo u nekom pravcu, osim što za Vranje sada pregovara Dačić sa Vučićem direktno i što nas kontaktira vrh SNS, bez učešća njihovog lokalnog odbora. Ne pregovara se o ulasku u vlast, nego o zaštiti naših ljudi na svim nivoima – kazao je Stojančić za portal VranjeNET.

     Branimir Stojančić nije precizirao koliki je broj onih koji bi trebalo da se vrate na posao, niti o kojim se lokalnim preduzećima radi, ali je naveo da većina otpuštenih nisu članovi SPS.

     – Ne licitira se sa preduzećima i brojem ljudi. Napraviće se spisak da se vidi ko je gde otpušten, kome je ugrožena egzistencija, bez obzira na stranačku pripadnost – rekao je Stojančić.

     Predsednik vranjanskih socijalista Zoran Antić je u kontaktu sa Vučićevim kumom i predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem.

     Očekuje se da u Vranje dođe Aleksandar Vučić, koji bi zbog predstojeće izborne kampanje trebalo da razreši sve dileme između socijalista i naprednjaka na lokalu.

Zoran Radulović