Kažu zli jezici da u SPS počela bežanija. Nema više lukrativnih nameštenja, pa kao da izmaklo kontroli. Drugarima se nekako smučilo da glume monolit i glođu koske. Niko više neće da pevuši u ritmu tarmi rićmi: Zoki se kao povlači, mi mu kao ne dajemo…


 

Zato se isprsio drug Miroljub Stojčić Mire i rezolutno saopštio da to više tako ne može. Ima stvar da se reši, ako treba i u Beograd, al’ mora da se zna da on svoje penzionerske dane nema za bacanje. Što je Grade pa bolji od njega? On još da stvara, da se bavi politikom, da sedi za astalče, da ga zumira RTV, a Mire ništa? Pa da l’ je to pošteno?

     Posle 100 godine na vlas’, drug Mire po zadatku partije ima da ide i u opoziciju ako zatreba, nije mu teško. Znaš li kako ima da dejstvuje otuda? Ne možeš ni da zamisliš!

     Može li njemu nešto da promakne kad je pametan, pošten, vredan, a plus ima kontrašpijunsku naobrazbu? Nema šanse!

     Na primer, ako ovi napredni reše da se zajebavaju i potpišu neki ugovor o izdavanju naše grude, on odma’ ima da ih opoziciono razbuca, jer se čovek razume u te finese, davao Slovencima njivče kod “Koštane” za piljaru. I sve bilo čisto, ni UDB-a ne može sad da nađe grešku.

     Mogu ovi Vučićevi i da sakriju ugovor, ali drug Miroljub Stojčić zna koje su opozicione kvake i za to! Potpisao valda on onomad da se nekim Kinezima teslimi 100 ‘ektara nekog seoskog zemljišta za solarne parkove, pa zabranio uvid u papire. Pos’o bio vredan 300 miliona evra. S tim solarijumima posle nije bilo ništa, ali znanje si je znanje.

     A kad se potpisuju neki kulturni ugovori, tj. ugovori za kulturu, tek tu je drug Mire ekspert, više puta je doktorirao probematiku sa drugom Cerom. I KGB sad da zapne da istražuje ništa nema da nađe, kad je sve čisto.

Miroljub Stojčić, stanar

     O prodaji i izdavanju gradskih stanova nema šta da pričamo. Nema psine koju u tom pogledu vlast može da smisli, a da je Mire opoziciono ne demaskira. Čovek je bre veštiji od trgovca nekretninama: jeste da mu se zagubilo 20 komada stanova, nije se znalo gde su, ali on ih je, zamisli, pronaš’o! Miroljub Stojčić Mire je međuvremenu od grada jevtino dobio prostraniji kvartir, zbog žrtve za narod. I ti sad možeš FBI da dovedeš da proveri ima li tu nešto mutno, ali džabe kad je sve bilo pravilno i pošteno.

     E sad, samo da opravi druga Zokija, pa kad opoziciono nahrupi! Ima ovi napredni da se češaju tamo gde ih ne svrbi.

Niti nas puštaju u vlast niti nam daju da budemo opozicija. Komunikaciju sa vrhom stranke prepustili smo predsedniku Antiću, pa ćemo da vidimo kako će se stvari razvijati.

Miroljub Stojčić, Vranjske, 8. decembar 2016.