Gradski većnik za budžet i finansije Ivan Stanković rekao je za portal VranjeNET da se još ne zna šta će biti sa 700.000 dinara, preostalih posle konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja.


 

Ivan Stanković je naveo da valja sačekati da se konkurs formalno privede kraju i da će posle toga biti doneta odluka o tome šta sa sredstvima koje lokalni mediji neće upotrebiti. On je kazao da je postoji mogućnost da taj novac ostane nepotrošen.

Prema njegovim rečima, druga opcija je da se rebalansom budžeta promeni namena preostalih sredstava kako bi bila upotrebljena u neke druge svrhe.

– Treća varijanta je da gradonačelnik donese odluku o tome šta da se radi sa tih 700.000 dinara, pošto on ima pravo na to – objasnio je Ivan Stanković.

Vranjske i OK radio neće potpisati ugovor sa Gradom

Grad Vranje je planom budžeta za 2017. predvideo 15 miliona za sufinansiranje medijskih sadržaja, ali je nepodeljeno ostalo 450.000 dinara, jer je Komisija smatrala da nije bilo dovoljno kvalitetnih projekata.

Vranjske i OK radio, kojima je odlukom komisije dodeljeno 100.000, odnosno 150.000 dinara, obavestili su javnost da neće potpisati ugovor sa Gradom, ističući da je sa tim novcem “apsolutno nemoguće izvesti bilo kakvu ozbiljniju medijsku proizvodnju”.

U ovim redakcijama takođe smatraju da je “konkurs nezakonit, pojedine odluke direktno u suprotnosti sa suštinom projektnog sufinansiranja, a odnos Komisije prema projektima predstavlja klasičan primer favorizovanja medija koji su bliski vladajućim strukturama”.