Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje i ograđuje se od uvreda koje su premijeru Aleksandru Vučiću uputili navodne pristalice SPS-a uoči konvencije u Beogradskoj areni.

Ne želimo da se ovim izolovanim slučajem na bilo koji način baci senka na veličanstven skup koalicije SPS-JS u Beogradskoj areni, gde je još jednom pružena nedvosmislena podrška dosadašnjoj politici naše koalicije, a samim time i saradnji sa Srpskom naprednom strankom i njenim liderom Aleksandrom Vučićem. Incident se dogodio van Arene, ne na skupu i 15 primitivaca ne mogu biti važniji od 25.000 ljudi.

SPS-a upućuje izvinjenje premijeru Vučiću i zbog ovog neprihvatljivog ispada grupe nepoznatih ljudi, koji kao da su namerno želeli da sramote boje i ime SPS-a.

Takođe, pokušaćemo do kraja da razjasnimo sve aspekte tog događaja. Pre svega, zašto se ta grupa od petnaestak ljudi, u vreme početka skupa, još uvek nalazila na platou ispred Arene, ko ih je snimao i da li je možda reč o organizovanoj provokaciji sa idejom da se unese tenzija u odnosima SPS-SNS.

SLUŽBA ZA INFORMISANjE GLAVNOG ODBORA SPS