U Kragujevcu je održana predizborna konvencija Koalicije SPS-JS na kojoj su prisustvovali Ivica Dačić, predsednik SPS, Dragan Marković Palma, predsednik JS, Aleksandar Antić, zamenik predsednika SPS, kao i ostali članovi rukovodstva Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Ponosno podsećamo da se crveni barjak prvi put zaviorio u Kragujevcu kao simbol jednakosti i socijalne pravde. Taj crveni barjak i danas simbolizuje iste vrednosti prisutnih svugde u svetu gde svi imaju isto pravo i upravo je to naša prednost jer i danas jedini zastupamo ideje zapisane na tom crvenom barjaku. Nećemo odustati od borbe za besplatno zdravstvo, školstvo i jednake šanse za svu našu decu.

Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija nikada neće izneveriti Srbiju, jer su joj interesi naše zemlje i građana, važniji od svega. Osnovni cilj našeg delovanja je da sačuvamo našu zemlju i njene interese. Naša politika su dela, a ne reči. Sve što smo do sada radili je naša lična karta i ulaznica za budućnost. Iza nas stoji kontinuitet, tradicija, stabilnost i sigurnost.