Predizborni skup „Zajedno za Vranje“ – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić, održan je u Sportskoj hali gde su predstavljeni kandidati za odbornike pred oko 3.000 članova i simpatizera. Osim kandidata za odbornike i čelnika vranjskih socijalista, govorili su i Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Vlada Đukić, član GO SPS kao i potpredsednik SPS Branko Ružić.

Potpredsednik SPS Branko Ružić, koji je aktuelnog gradonačelnika opisao kao predvodnika onih za koje se glasa iz srca i ljubavi ovom prilikom je listi „Zajedno za Vranje“ čestitao pobedu u ime predsednika partije Ivice Dačića. On je podsetio i da se do 2008. godine niko nije setio da pokrene realizaciju završetka projekta Koridor 10.

– Jedini kadrovski potencijal u državi, u svakom gradu i opštini ima SPS. Taj projekat je pokrenuo, okupio inženjere, završio projekte i ispregovarao povoljne kredite naš počasni predsednik, inženjer Milutin Mrkonjić – rekao je Ružić.

On je istakao da ono što Zoran Antić i kandidati sa liste „Zajedno za Vranje“ rade ovde, radi čitava armija kandidata SPS-a u čitavoj Srbiji.

– To je ono što nas razlikuje od onih koji na svim ovim izborima imaju samo jednog kandidata. Oni imaju anonimuse, dok smo mi uvek imali najjačeg lidera Ivicu Dačića, ali se nikada nismo krili iza njega. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko ponižava u Srbiji, niti ćemo ikada klečati pred nekim – istakao je Ružić.

– Oni koji danas žele da podele Srbiju, na onu polovinu koja voli Srbiju i na onu polovinu koji je mrze, ne shvataju elementarne korake u politici. Srbija je jedna kao što je i Vranje jedno, za socijaliste – Srbija može biti samo majka – rekao je Ružić.

Na listi kandidata, koja je spoj mladosti, iskustva, znanja i pameti, nalazi se 21 pripadnica ženskog pola i 44 visokoškolaca.

Na listi su u velikoj meri zastupljeni članovi Gradskog veća, pomoćnici gradonačelnika, odbornici parlamenta u nekadašnjem sazivu, a svoje mesto odmah nakon prvog čoveka vranjskih socijalista Zorana Antića, zauzeo je bivši prvi čovek vranjske opštine i bivši narodni poslanik Miroljub Stojčić.