U GrO SNS ocenjuju da su smešne tvrdnje lokalnih socijalista prema kojima je 200 članova i simpatizera SPS ostalo bez posla zbog političke pripadnosti.


 

Niko nije dobio otkaz u lokalnoj samoupravi zato što je član SPS-a, već zato što su tim zaposlenima istekli ugovori o radu na određeno vreme i nije bilo zakonskog osnova da se radni odnos produži. Odgovorno tvrdimo da nijedan zaposleni na neodređeno vreme nije dobio otkaz – navodi se u saopštenju GrO SNS.

     Štaviše, vranjski naprednjaci smatraju da su socijalisti pred izbore aprila 2016. godine, zbog političkih poena i glasova, nerazumno i nedomaćinski prenatrpali lokalnu samoupravu novim radnicima i ugrozili funkcionisanje grada.

     – Danas vidimo posledice toga i finansijsku dubiozu u kojoj se grad nalazi, tako da je smanjenje broja radnika logičan i razuman potez. Nema tu nikakvog revanšizma i političke osvete – ocenjuje GrO SNS Vranje.

Socijalisti cinično zamenjuju teze

     Vranjski naprednjaci dodaju i to da ima mnogo primera da su kadrovi SPS-a dobili bolja radna mesta, te da zato tvrdnje socijalista o političkim odmazdama predstavljaju zamenu teza i klasičan politički cinizam.

     – Politički progoni, revanšizam i čistke su zapravo vaš patent, drugovi. Da se ne vraćamo u 44. i 45. godinu i vreme vaših ideologa iz CK-a, dovoljno je da se podsetimo skorašnjih vremena. Svi oni ljudi koje ste pomenuli su prošli političku golgotu i politički revanšizam u vašoj režiji. Dušan Aritonović je dobio otkaz, a ostali su raspoređeni na najgora i najmanje plaćena radna mesta, a da ne govorimo o tome da nisu imali ni osnovnih uslova za normalan rad, da su bili izloženi konstantnom mobingu i pretnjama otkazom. Njihov jedini greh je bio što su članovi ili simpatizeri Srpske napredne stranke – stoji u saopštenju GrO SNS.

Z. R.