Većina gradskih ulica noćas i jutros nije očišćena od snega, zbog čega je tokom dana saobraćaj u svim delovima Vranja bio otežan.

Posle sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Zoran Antić rekao je da je “sve pod kontrolom”, da su sve ulice prohodne, te da je problem nastao zbog leda koji se stvorio ispod utabanog sloja snega.

– Naložio sam pomoćniku direktora Direkcije Goranu Stojanoviću da angažuje svu mehanizaciju i da se ulice na teritoriji Grada, Vranjske Banje, kao i putevi ka seoskim mesnim zajednicama odlede – kazao je Antić, apelujući na građane i preduzetnike da očiste sneg ispred svojih kuća, odnosno lokala, te da ne bacaju so na behaton ploče.

Gradonačelnik je naveo i to da niko od nadležnih nije očekivao veće količine padavina zbog vremenskih prognoza koje su objavljivane poslednjih dana.

Na pitanje novinara portala VranjeNET ko je zadužen za čišćenje gradskih ulica, Antić je rekao da nije sasvim siguran, ali da misli da je za taj posao od 1. januara ove godine zaduženo preduzeće “Saba belča”.

Z. R.