Skupština grada će na sutrašnjoj sednici u većini lokalnih javnih institucija imenovati vršioce dužnost direktora i promeniti članove upravnih i nadzornih odbora.

Odbornička većina koju čine SNS, SDS i JS razrešiće dužnosti direktore Direkcije za razvoj i izgradnju grada i Narodnog muzeja, kao i vd direktora Centra za socijalni rad.

Kako je navedeno u obrazloženju, izveštaji o radu pomenutih institucija nisu prihvaćeni od strane skupštinskih radnih tela, a ovlašćeni revizori o njima su dali negativno mišljenje.

– Negativan izveštaj ovlašćenog revizora u punoj meri potvrđuje zakonom propisan osnov za razrešenje, jer je takvim delovanjem direktora mogla nastati smetnja u radu i šteta – stoji u obrazloženju predsednika Skupštine grada.

Vršioce dužnosti direktora dobiće i Uprava banje, Novi dom i Istorijski arhiv zato što je dosadašnjim direktorima prestao mandat, budući da su podneli ostavke “iz ličnih razloga”.

Vršioci dužnosti direktora mogu biti na toj funkciji najviše godinu dana, odnosno do imenovanja direktora po sprovedenom javnom konkursu.

Gde se menjaju članovi upravnih i nadzornih odbora

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta biće i razrešenje predsednika i članova nadzornih odbora i imenovanje novih u Direkciji za izgradnju i razvoj grada, Upravi banje, Vodovodu, Komradu, Novom domu, Zavodu za urbanizam i Skijalištu.

Skupština grada promeniće predsednike i članove upravnih i nadzornih odbora u Centru za socijalni rad, Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorištu, Biblioteci, Narodnom muzeju, Narodnom univerzitetu, Istorijskom arhivu, Turističkoj organizaciji, Sportskoj hali, Školi animiranog filma, Regionalnom centru za talente i Apoteci.

Novih lica će biti i u obrazovnim institucijama. Na dnevnom redu lokalnog parlamenta je razrešenje i imenovanje članova odbora u osnovnim i srednjim školama.

Z. R.