Da li uskoro možemo da očekujemo stranački ivent u Simpu, Fondu PIO, RFZO, Načelstvu, NSZ, Tužilaštvu, Poreskoj upravi…

Pazi vest: Srpska napredna stranka održala je u nedelju uveče tribinu u amfiteatru upravne zgrade Jumka u Vranju na kojoj je govorio potpredsednik stranke i doskorašnji ministar odbrane Bratislav Gašić.

Ima i dalje: tribina je počela intoniranjem stranačke himne „Tamo daleko“, a onda je nastavljena radnim delom, koji je bio zatvoren za javnost.

I za kraj: predsednik GrO SNS Slaviša Bulatović izjavio je da je na poslednjoj sednici odbora usvojena odbornička lista na kojoj je nosilac Slobodan Milenković, koji će biti i kandidat ove stranke za gradonačelnika Vranja.

DRAGOMIR JE BIO AMATER

Naravno, ima još slasnog materijala, a koga zanima, eno mu lokalni mediji, koji su pozvani da izveštavaju sa stranačkog skupa u Jumku.

Portal VranjeNET nije u milosti, iako bi dolepotpisani, sa velikim i nehinjenim zadovoljstvom, prisustvovao ovom velikom događaju, naročito zato što je, posle četiri intervencije, nedavno ubačen među one koji su na mejl listi SNS.

Kad ono – cvrc!

Pozive medijima nisu slali braća naprednjaci, nego, kako sam informisan od kolega novinara, moja omiljena portparolica Jumka, koju, priznajem, obožavam više od Bebe.

Dakle, prosta logika govori da je Jumko bio organizator stranačkog skupa naprednjaka: pamukari organizovali, pamukari i zvali, koga su želeli. A, portal VranjeNET, tj. potpisnik ovih redova, tamo je nepoželjan, od onomad.

A, skrušeno priznajem, baš volim da izveštavam sa partijskog skupa, naročito kad je organizovan u fabrici! Nikad nisam, a oću, odavno! Želim da vidim ta ozarena i prosvetljena lica koja upijaju ideološka znanja, želim da vidim radnike i drugove članove kako pažljivo slušaju, kako pored strugova i presa prvi dobijaju važne informacije – pa i o tome ko će biti partijski kandidat za gradonačelnika. I onda da pišem k’o Ilja Erenburg.

Želim da osetim to zajedništvo mase, tu ushićenost vođom, želim da proniknem u tajne masovika i kadrovika, da vidim da l’ na ulazu svima daju nešto da popiju ili kontrolu uspostavljaju samo verbalnom komunikacijom. Da se ne lažemo, želeo sam da vidim i Batu, da pred njim prostodušno kleknem i zahvalim mu se što nas je onako ponizio i jasno pokazao da smo mi novinari za političare oduvek bili obična vnago. Ali jebiga, nisu me zvali.

Šta da vam kažem, bio sam suviše mlad u vreme Tita, da bi me pripuštali na sastanke na kojima su drugovi komunisti radničkoj klasi po fabrikama objašnjavali suštinu diktature proletarijara i dijalektičkog materijalizma, a u vreme Dragomira Tomića nisam bio na listi poželjnih jer sam spadao u grupu domaćih izdajnika i stranih plaćenika. A sad i braća naprednjaci, valda zbog Đoše, izgleda imaju nešto protiv. Ne da mi se, pa to ti je.

Umesto poente, želim javno da pitam braću naprednjake: da li uskoro možemo da očekujemo partijski ivent u Simpu, Fondu PIO, RFZO, Načelstvu, NSZ, Poreskoj upravi, Tužilaštvu… Ima i onde lepih i velikih sala. A, organizacija dođe džabe. Samo javite, pa oni što ste ih instalirali tamo ima da se polome da vas ugoste, jer su i njihovi zaposleni željni ideološkog prosvetljenja, ali i informacija o tome koliki je derpe Antić.

OD KOGA STE TO NAUČILI?

Pošto mi se može, hoću nešto da posavetujem buduće lokalne vladare.

U bližoj budućnosti, kada vi, braćo naprednjaci, sednete na gradski tron, svuda gde ima bar dva zaposlena, preporučujem da organizujete naobrazbu u popodnevnim terminima. K’o u JNA: ima da se drže dva časa političke nastave, ali na kojoj niko neće smeti da drema. Ni slučajno!

Za kraj, pošto mi se može, oću nešto i da pitam političke majstore iz SNS.

Braćo naprednjaci, da l’ ste vi normalni? Šta to radite, ako za Boga znate? Gde ste to videli, ko vas je tome naučio? Dragomir? Viđate li ga ovih dana? Pita li za mene?

Da li vi, braćo naprednjaci, mislite da su svi, osim vas, budale? Mislite li da ćete večno da vladate? I, da li ste ikada čuli ili pročitali narodnu mudrost – ne čini danas ono zbog čega ćeš sutra da se stidiš?

Zoran Radulović

P. S. Nešto se mislim, zašto ovi što ne kleče i što se lože na Kesića nisu otišli pred Jumko da otpevaju, onako rekreativno – Bato, peeeeedeeeru! Prpa, a?