Odbornik Jedinstvene Srbije u Skupštini grada i advokat Miloš Simić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da sumnja da je nalogodavac noćašnjeg demoliranja njegovog automobila predsednik GrO JS Dejan Manić.


 

Simić je novinarima rekao da su noćas, oko 2 i 50, nepoznati izvršioci isekli ogradnu žicu i ušli u dvorište njegove porodične kuće, a potom čekićem polomili prednje i bočno vertobransko staklo na njegovom automobilu “audi a6”. On je naveo da je počiniocima tom prilikom ispao čekić.

     – Buka je probudila članove moje porodice i mene, a prvo moju sestru, koja je videla dvojicu u fantomkama kako preko ograde napuštaju naše dvorište – naveo je Simić, dodajući da se ovde ne radi samo o napadu na njega, već i na njegovu porodicu, posebno zato što je njegova supruga, koja je u trećem mesecu rizične trudnoće, zbog preživljenog stresa morala da se javi lekaru.

Pretnje crnim džipovima

     Simić je rekao da je krivično delo prijavio nadležnom tužiocu, da je policija obavila uviđaj, te da materijalna šteta na njegovom automobili iznosi 700 evra.

     – Za sve ove godine, koliko radim privatno kao advokat, koliko se bavim politikom, ni jednog neprijatelja u životu nisam stekao, do nedavno. Od nedavno imam jednog političkog neprijatelja, ali ispada da mi nismo samo politički, već i lični neprijatelji. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali imajući u vidu sva nedavna dešavanja, osnovano sumnjam da iza ovog krivičnog dela stoji gospodin Dejan Manić, predsednik GrO Jedinstvene Srbije u Vranju – rekao je Simić.

Milos Simić GrO JS Vranje

Foto: Miloš Simić

     Miloš Simić je novinare podsetio da su on i Aleksandar Stojković, pomoćnik gradonačelnika iz redova JS, pre nedelju dana saznali da su isključeni iz stranke i da im se zbog političkog delovanja preti “nekakvim crnim džipovima”.

     – Dejan Manić je optuživao mene i Aleksandra da smo inicijatori pisanja lokalnih medija protiv njega, što blage veze nema i predstavlja teoriju zavere. Najpre je usledio napad na Stojkovića, a sada i na mene – tvrdi Simić.

     On je rekao da mu je jako bitno da se pronađu oni koji su mu demolirali automobil.

     – Kada oni budu pronađeni, odaće nalogodavca, što će samo potvrditi moju sumnju – kazao je Miloš Simić.

     Stojković, koji je prisustvovao današnjoj konferenciji za medije, rekao je da Dragan Marković Palma zbog zauzetosti izbornom kampanjom verovatno nije upoznat sa zbivanjima u GrO JS u Vranju, odnosno o isključenju njega i Simića iz stranke. On je, međutim, naveo da će poštovati odluku koju tim povodom donese lider JS.

GrO JS brani Dejana Manića

     Povodom Simićevih tvrdnji, portal VranjeNET je kontaktirao Dejana Manića, tražeći njegov komentar, ali on nije želeo da se oglasi lično, već je najavio saopštenje GrO JS.

     A iz saopštenja koje je potom prosledio GrO JS, pored ostalog, može se zaključiti da je Miloš Simić i dalje član te stranke.

     – Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju najoštrije osuđuje svaki vid nasilja nad građanima kao i lomljavinu stakala na automobilu našeg člana Miloša Simića. Zahtevamo da se počinioci što pre otkriju i zajedno sa nalogadavcem ako postoji i kazne. Povodom izjave Miloša Simića u kojoj pominje predsednika GrO JS u Vranju Dejana Manića, stajemo odlučno i jedinstveno i protiv smo ovakvog vida linča i insinuacija koje se nad Dejanom Manićem iz određenih kuloara vrši. Neka se nadležni organi bave svojim poslom, a ono što će Manić preduzeti biće u okviru garantovanih ljudskih prava i sloboda i u skladu sa zakonima ove države – navode iz GrO JS.

Z. Radulović

Prvi komentar

  1. Del Boj

    Pitanja za gospodina Simića (može i za Stojkovića i 11 ostalih isključenih domaćina): Poštovani, objasnite mi iz kog dela biografije Dragana Markovića Palme ste zaključili da je on prvi i pravi domaćin Srbije? Po tom ključu su postavljani i lokalni domaćini, pa nam kažite, kad ste došli u JS, kojom domaćinskom osobinom vas je impresionirao Manić?