U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju 30. novembra u 19 sati biće otvorena izložba rok fotografija „Senke zvuka“ Nemanje Đorđevića


 

Nemanja Đorđević, Vranjanac stacioniran u Beogradu, godinama svojom kamerom uspeva da uhvati esenciju rok koncerata. Kako piše novinar i fotograf Miloš Cvetković, “Senke zvuka” su Nemanjin način da oslobodi posmatrača nepotrebnog tereta glamura, slave i fame rok izvođača.

Spektakl boja, senki i zvuka

„Senke zvuka“ mnogo su više od izložbe koncertne fotografije, ovo je deo intime podeljene između autora, dela i publike, uhvaćen majstorskim okom jednog od naših najvećih fotografa.

– Scenska svetla, crna kontura muzičara i nevidljivi, ali i te kako prisutni zvuk na ovim fotografijama čine da se oko onog koji ih posmatra zavara da nije u izložbenom prostoru, već da prisustvuje samom izvođenju. Dok će prva pomisao na koncertnu fotografiju asocirati sve nas na koncertne prostore, „Senke zvuka“ nas vode direktno u muziku, u taj magični trenutak u kojem svaki zvuk koji dolazi sa bine prožima publiku. Gotovo sinestetički, Nemanja Đorđević svojim fotografijama spaja taj neuhvatljivi osećaj konačnosti koji nam daje muzika sa čulom vida i time stvara jedinstven spektakl boja, senki i zvuka – navodi u svojoj recenziji Cvetković.

Nemanja Đorđević Senke zvuka

Vranjanac stacioniran u Beogradu: Nemanja Đorđević