Kao da su im uvalili rešenje: zapošljavaće svoje tabadžije i botove kao obezbeđenje u socijalnim službama. Dodatna milicija, dodatna vojska! Kao da su socijalne službe idealna mesta za ubijanje i da je milion Srba rešilo da svoje žene poubija baš tamo!


Piše: Zoran S. Nikolić


 

Kad onako složno zagrakću, kada novinarke usvečane glasove i strogo, kao da će “nadležnom” oči da vade i nokte da čupaju, pitaju kako da se spreči ubistvo u porodici, pa još kada “nadležni” (mora da je njihovo ležanje mitsko, čim je iznad našeg, običnog) obećavaju da će “preduzeti mere” i da će sprečiti nasilnike i ubice, zapitam se da li su svi oni normalni ili se samo prave ludi.

Novinari, kao majstori tuđih veština, „nadležni“ kao majstori plaćenog izležavanja. Manipulatori, dabilimanipulatori! Još da samo ministar policije i ministar vojni objasne da se sve to dešava kako bi se naškodilo predsedniku!

Dok novinari uporno informativne emisije pretvaraju u rijalitije, prosto teraju političare da kradu, da krše zakone, da nastave da nam mamu maminu. Kao da su im uvalili rešenje: zapošljavaće svoje tabadžije i botove kao obezbeđenje u socijalnim službama. Dodatna milicija, dodatna vojska! Kao da su socijalne službe idealna mesta za ubijanje i da je milion Srba rešilo da svoje žene poubija baš tamo!

Jedan mikolog protiv buljuka kretena

Sledeći njihov predlog, a u skladu sa mojim zakeranjem i njihovim tendencijama i idealima, biće da se oformi porodična policija, budući da se zna gde se uglavnom odvija porodično nasilje. Porodični policajci bi tako pokrivali sva kritična mesta u kući: spavaća, dnevna soba, hodnik, toalet. Četiri policajca, minimum, po kući, tako da vlastodršci zaposle sve svoje botove i tabadžije, pa i da se uveze radna snaga iz inostranstva.

U buljuku kretena na televiziji, ugledam neki dan i jednog mikologa. Čovek se bavi zaštitom ugroženih vrsta i objašnjava kako je nemoguće direktno zaštiti ugroženu vrstu, već je važno da se zajednica stara o uslovima u staništu. On govori o onome u šta se razume, o gljivama i mestima gde one rastu.