Iskoristimo ovo proleće da od podanika postanemo ljudi. Aleksandar Vučić gubi izbore u drugom krugu zato što je to neminovnost: ne možete porobiti sedam miliona ljudi, držati ih ispod vode i objašnjavati da će da im porastu škrge, rekao je večeras na predizbornom mitingu predsednički kandidat Saša Janković.


 

Saša Janković je na Trgu Staniše Stošića, pred nekoliko stotina okupljenih građana, mahom funkcionera i simpatizera DS, naveo da su ga u Vranju na svakom koraku dočekale slike Aleksandra Vučića. On je okupljenima rekao da je došlo vreme da se izađe na ulice zato što je prosečna zarada u Pčinjskom okrugu 29.497 dinara, a da oni koji uopšte primaju tu platu moraju da razmišljaju da li će biti otpušteni zato što nisu članovi stranke.

     – Da li vam je dobro? Da li imate neko javno preduzeće gde direktori i funkcioneri nisu iz SNS? Da li je vaš predstavnik u Narodnoj skupštini Slaviša Bulatović ijednom tamo rekao kako živite? Da li morate za svaku zdravstvenu intervenciju da idete do Beograda? Da li mirno spavate kad vaša deca uveče krenu u grad, ili se policija sklanja od kriminalaca – zapitao je Janković.

     On je okupljene pozdravio stegnutom pesnicom, a ne otvorenom rukom, zato što je, kako je rekao, došlo vreme da se i to pokaže.

     – Juče je u Novom Sadu aktivista SNS pretukao saobraćajnog policajca zato što mu je ovaj rekao da ne može da parkira mimo propisa. Dragi moji policajci, vreme je da poštujete zakon i da kažete “ne” svom drskom šefu, koji je došao preko stranačke linije da vas tera da se klanjate kriminalcima. Vreme je da štitite građane Srbije, a mi ćemo da štitimo vas – kazao je Janković.

Saša Janković Vranje

Vučić ne zna šta je država

     On je naveo da je Vučić želi da bude sve u Srbiji – i ppv, i predsednik Vlade, i ministar, i šef službi bezbednosti, i pevač, i šofer…

     – U jedno sam siguran: ne zna taj čovek šta je država. Da zna, on bi bio ponizan pred svima nama, zbog svih obećanja koja nam je dao. Neka pogleda napuštena sela, zatvorene fabrike, nastavnike koji su postali socijalni slučajevi… Da ima stida, bilo bi ga sramota – rekao je Janković.

     Saša Janković je naveo da građani ne smeju da popuštaju pred bahatom vlašću.

     – Moramo da ispravimo kičmu, da pobedimo svu neprijatnost u sebi, da se okrenemo jedni prema drugima i kažemo: nema ko drugi, ovo je naša zemlja, neće niko da dođe ni iz Brisela, ni iz Vašingtona, ni iz Mosve i Pekinga, mi ćemo da popravimo našu zemlju, mi ćemo da ozdravimo naše društvo i državu, jer ljudi koje čekamo smo mi – rekao je Saša Janković.

     Okupljenim građanima su se obratili i proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković i profesorka Srbijanka Turajlić.

Z. Radulović