Prema podacima koje je na konferenciji za medije izneo predsednik Okružnog odbora SPS Siniša Mitić, oko 200 članova i simpatizera ove stranke, koji su bili zaposleni na određeno vreme u gradskim institucijama, nije dobilo produženje ugovora o radu.


 

Predsednik GrO SPS Zoran Antić naveo je da ova stranka nikoga nije otpustila u vreme dok je imala vlast na lokalu iako je on trpeo velike pritiske da to učini.

     Antić je kazao da su se naprednjaci 2012, kada su ušli u koaliciju sa socijalistima na lokalu, zalagali da otkaze dobiju pripadnici Demokratske stranke, koja je tada postala opoziciona. Dve godine kasnije, dodao je predsednik GrO SPS, kada su naprednjaci izašli iz vlasti, tražili su da otkaze dobiju njihovi članovi koji su u međuvremenu dobili posao.

     – Smatram da je tako nešto glupo, nemoralno i da predstavlja politički revanšizam – rekao je Antić.

1.489 anonimnih krivičnih prijava

     Na pitanje novinara portala VranjeNET o tome da li su predstavnici SPS-a koji su bili na funkcijama do sredine 2016. od strane istražnih organa pozivani da daju izjave po krivičnim prijavama koje je najavila nova lokalna vlast, Antić je odgovorio da niko iz te stranke takav poziv još nije dobio, osim sekretara GrO SPS Branimira Stojančića.

     – Protiv mene je podneto 1.489 anonimnih krivičnih prijava, po raznim osnovama, a samo za četiri je vođena istraga. Podignuta je jedna optužnica, koja me tereti da sam nešto isplaćivao sa pozicije A u budžetu, a trebalo je sa pozicije B, mada se praktično radi o istim pozicijama – naveo je Stojančić.

     Vranjski socijalisti tvrde i to da će biti ozbiljna opozicija u lokalnom parlamentu, te da Odbornički klub GrO SPS koji ima 15 članova niko nije napustio.

Z. R.