Na sednici Skupštine grada za novog direktora Turističke organizacije imenovan je Saša Ivanov, inženjer elektronike iz Zlatokopa.


 

On će tu dužnost preuzeti od Dejana Tasića, pripadnika SDPS-a, koji je podneo ostavku posle nepunih šest meseci provedenih na čelu Turističke organizacije.

Dušica Petrović

Dušica Petrović (Foto: portal grada Vranja)

     Lokalna skupština utvrdila je i da je glavnom urbanisti grada Vranja Dušici Petrović prestao mandat jer je 16. decembra ove godine podnela pisanu ostavku. Ona je na pomenutu funkciju imenovana septembra ove godine, posle konkursa koji je sprovela lokalna samouprava.

     Na sednici Skupštine grada nije bilo rasprave o ovim kadrovskim pomeranjima. Za reč se jedino javio šef odborničke grupe SPS Zoran Antić, koji je tražio neko objašnjenje.

     – Sve ovo je prilično nejasno. Postavili smo direktora Turističke otganizacije pre nekoliko meseci, koga smo toliko hvalili, a sad biramo novog. Imamo glavnog urbanistu koji ni jednu sednicu nije održao, a sada ga menjamo – podnošenjem ostavke, kako se to moderno kaže. Mi nemamo ništa protiv, znamo da se sve to dešava u okviru “porodice”, ali bih voleo da čujemo obrazloženje – kazao je Antić.

     Predsednik Komisije za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja, izbore i imenovanja grada Vranja Miroslav Nešić, niti bilo ko drugi iz vladajuće koalicije koju predvodi SNS, nije odgovorio na Antićev zahtev.

Z. R.