Kenny Garrett Nišville 2018.

Nišville 2018, dan prvi: Kenny Garrett za početnike

Saksofonista Kenny Garrett je izašao na scenu i uvodnim tonovima odmah prisutne uvukao u svoj svet, čak i one koji, po mojoj subjektivnoj proceni, imaju nula minuta slušanja džeza. Dok pokušavaš da pronikneš o čemu se tu radi, on te drži i ne pušta.
Boban Antanasijević vranjska opozicija

Kako sam upoznao šefa pendrek-brigade

Na protestu ujedinjene vranjske opozicije nije se pojavio napredni Boban Antanasijević, da me upita imam li ličnu kartu, pa da me spreči da slikam, recimo, njegovog dojučerašnjeg koalicionog partnera
Nišvil candy dulfer

Kako je niški gradonačelnik postao džezer

Nišvil publika iskazala je svoj politički stav kada je na binu pozvan napredni gradonačelnik Darko Bulatović da Candy Dulfer uruči priznanje "Počasna Nišlijka". Praćen salvama zvižduka, popeo se na scenu i sa nje sišao za 15 sekundi.
Nišvil alpha blondy

Nišvil – dokaz da je sloboda moguća

Uz sve dužno poštovanje Del Arno Benda, koji je sledeći nastupao, jednostavno nisam hteo da kvarim utisak lebdenja nakon nastupa Alpha Blondy. Napustio sam poprište glavne scene, da sijam u niškoj posleponoćnoj vreloj noći, kao svitac bez fenjera.
Tirana, Dragoljub Stevanović

Tirana, našminkana starica

Otvorivši se prema svetu, Albanija je krenula u ubrzanu modernizaciju, ali kao da se ta modernizacija odigrala jedino na bulevarima, na automobilima koji jure i na fasadama zgrada koje ih okružuju, ali ne i u glavama običnih ljudi
El Sistema Vranje

El Sistema: Od Binovca do Kolarca

Deca su najbolji učitelji drugoj deci i najviše ih motiviše kada vide kako vršnjak napreduje. El Sistema se izdvaja po grupnom radu koji omogućava uživanje.
Geox

Geox: Ko je rekao pampers?

Kolega odmah krenu da zadebljava situaciju. Vi ste, reče, u vašem pozivu napisali da pitanja novinara nisu predviđena. Da li ostajete pri tom stavu? Predsednik "Geoks" grupe Mario Moreti Polegato iz tog pitanja nasluti da novinari mogu da "zapale" na izlazna vrata.
vranjski visokoletac

Vranjski visokoletač

- Postoje realni izgledi da učestvujem u novembru na Međunarodnoj izložbi golubova u Brnu, u Češkoj. Ako nađem sredstva da odem i odnesem svoje najbolje primerke, osvojićemo Evropu - navodi vranjski odgajivač Siniša Damnjanović Frenki.

Političari u Geoksovim cipelama

Fabrika obuće na Bunuševcu, u koju je država uložila 11,25 miliona evra, svečano je otvorena uz sadejstvo predsednika srpske vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Vranja Zorana Antića. Incidenata nije bilo.