Lider Levice Srbije Borislav Stefanović raspustio je Inicijativni odbor ove stranke u Vranju, a odluku o tome najpre objavio na Tviteru.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, iako je Stefanović garantovao samostalnost svojim predstavnicima na lokalu i kao nepoželjne partnere označio jedino SNS i DS, odbor u Vranju je raspušten zbog ulaska u predizbornu koaliciju sa Pokretom Dveri i DSS.

Vladica Ranđelović, koji je Inicijativnom odboru Levice Srbije pristupio kao pojedinac, rekao je da je sa Stefanovićem razgovarao desetak puta, te da se on najpre složio sa idejom da se formira koalicija sa Dverima i DSS, uprkos ideološkim razlikama.

– Rekao sam mu da imamo dva puta: da se priklonimo najjačim strankama, SNS ili SPS, i da bez dinara u kampanji ili sekunde muke do kraja opravdamo etiketu da smo nečija produžena ruka. Tamo bi bilo mesta za sve nas. Mi smo odabrali teži put, da idemo sa Dverima i DSS, i o tome smo kao ozbiljni ljudi obavestili Stefanovića. On je rekao da postoji ideološki problem, ali da imamo dozvolu da pravimo takvu koaliciju ako mislimo da je to najbezbolnije rešenje – kazao je Ranđelović, dodajući da se u razgovorima sa predstavnicima Dveri ispoljila velika saglasnost oko rešavanja ključnih problema građana Vranja.

Advokat Igor Zlatković je istakao da je Levica Srbije na Vračaru pre nekoliko dana napravila koaliciju sa DS-om, SDS-om i LDP-om, što jasno ukazuje na nedoslednost u stavovima Borislava Stefanovića, koji je nedavno tvrdio da “nema smisla spajati one koji su se razdvojili”.

Zlatković je objasnio da će građanski pokret “Snaga Srbije”, koji je bio okosnica Stefanovićeve stranke u Vranju, poštovati datu reč, odnosno da će na predstojećim lokalnim izborima nastupiti u koaliciji sa Dverima i DSS-om.

Nakon raspuštanja Inicijativnog odbora, za poverenika Levice Srbije u Vranju postavljen je advokat Goran Stefanović, koji je obećao da će ova stranka formirati novi odbor za predstojeće lokalne izbore.

Z. R.