Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je Gradski odbor SDS u Vranju raspušteni zbog sklapanja koalicije sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, prenosi Blic.

Mi smo na predsedništvu odlučili da ni na jednom nivou vlasti ne sarađujemo sa SNS, jer sadašnja vlast obmanjuje građane o ekonomskim rezultatima, u sudskim procesima se oslobađaju ljudi koji su bili označeni kao ključne ličnosti organizovanog kriminala, a samo društvo u Srbiji postaje sve korumpiranije i kriminalizovanije – rekao je Tadić.

Predsednik GrO SDS u Vranju Igor Andonov je u intervjuu za portal VranjeNET pre nekoliko dana izjavio da očekuje raspuštanje odbora, ali da takva odluka vrha stranke njega i njegove saradnike na lokalu “savršeno ne zanima”.

On je ocenio da će nakon raspuštanja biti organizovani izbori za novi odbor.

– Može da se desi da posle opet bude sve bude po starom, što će biti smešno. A može doći i do toga da članovi GrO SDS napuste stranku i formiraju grupu građana kako bi nastavili rad – rekao je Andonov.

Inače, u sredu je održana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta na kojoj je koalicija između SNS i SDS ozvaničena, a Andonov izabran za zamenika gradonačelnika.

Z. R.