E-knjiga “Stare vranjske porodice” od danas je dostupna na portalu VranjeNET. Knjigu možete čitati posle klika na baner koji se nalazi desno. Uživajte


 

Prva e-knjiga u Vranju sadrži 50 priča o znamenitim gradskim porodicama i njihovim istaknutim članovima iz druge polovine 19. i prve polovine 20. veka.

“Stare vranjske porodice” napisao je novinar Dušan Đorđević posle petnaestogodišnjeg napornog rada, korišćenja dokumentacije, arhive, starih knjiga i novina, ali i posle razgovora sa brojnim potomcima u Vranju, Beogradu, drugim gradovima u Srbiji, kao i u inostranstvu – Engleskoj, Kanadi i Americi.

U “Starim vranjskim porodicama” čitalačka publika može da spozna mnoge, dosad nepoznate, činjenice o ljudima sa kojima je veliki srpski pisac Bora Stanković živeo, sa kojima se svakodnevno susretao i u kojima je pronalazio prototipove za svoje književne junake.

Ova knjiga na dokumentaran način osvetljava mit o Borinom “starom Vranju” i pretvara ga u konkretnu istorijsku stvarnost.

E-knjiga “Stare vranjske porodice” nastala je u okviru medijskog projekta koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, a realizovao portal VranjeNET.