Čovek koji danas sedi u Jumku kaže da će da nas vodi u budućnost, a međunarodne organizacije su Srbiju svrstale među afričke i azijske zemlje. Zato je narod izašao na ulicu, zato je ustala Srbija, da joj uzori ne bi bili nekakvi gašići, babići, stefanovići, nekakve zorane, da njeni građani ne bi bili poltroni i lažovi – rekao je istoričar dr Čedomir Antić


 

U isto vreme dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazio pogone Jumka, u okviru kampanje “Budućnost Srbije” koja je započeta u Vranju, sinoć su u centru grada treći put održani protesti građana protiv njegove vladavine.

Ko se krije iza ćoška

Pred nekoliko stotina okupljenih, govorili su vranjski hirurg dr Nenad Nedeljković i istoričar dr Čedomir Antić.

Dr Nedeljković je na početku svog obraćanja pozdravio i one koji, kako je rekao, Vučićeve protivnike nazivaju šetačima i pljuvačima, ali koji su sigurno tu negde iza ugla, te da pažljivo slušaju ono što se govori na protestima i čekaju da se dogodi neki novi 5. oktobar kako bi se pridružili.

Dr Nedeljković je govorio o detaljima sramotnog saopštenja za javnost rukovodstva Zdravstvenog centra, koje je po ko zna koji put pokušalo da obmane građane Vranja.

– Saopštenje za javnost su pisali ljudi koji razmišljaju tuđom glavom, oni koji licemerno ćute o problemima u zdravstvu i čekaju nekog drugog da te probleme reši – kazao je dr Nedeljković, ponovivši da veliki broj njegovih kolega, uglednih lekara, traži ostavku kompletnog menadžmenta vranjskog Zdravstvenog centra.

Dr Nedeljković je rekao da se predsednik Vučić hvali činjenicom da je u zdravstvu zaposleno osam hiljada radnika, ali da je među njima verovatno 7.999 članova SNS, te da se taj proces nesmetano odvija bez obzira na važeću zabranu zapošljavanja u javnom sektoru.

Gašići, babići, stefanovići, zorane

Dr Nedeljković je istakao da njegove kolege žele Zdravstveni centar bez upliva politike, te da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i aktuelna vlast ne moraju da prave planove za 2021. godinu zato što će ih građani pre toga oterati u istoriju.

Istoričar dr Čedomir Antić je naveo da se građani Srbije ne bi borili za slobodu da im ona nije oduzeta, i da Vučić danas razgovara samo sa onima koje je prethodno nahranio i platio da dođu kod njega.

– Čovek koji danas sedi u Jumku porušio je i uvredio Srbiju. Vučić kaže da će da nas vodi u budućnost, a međunarodne organizacije su Srbiju svrstale među afričke i azijske zemlje. Zato je narod izašao na ulicu, zato je ustala Srbija, da joj uzori ne bi bili nekakvi gašići, babići, stefanovići, nekakve zorane, da njeni građani ne bi bili poltroni i lažovi – rekao je dr Antić.

Više detalja sa sinoćnjeg protesta pogledajte u video klipu.