Sinoć su po drugi put u Vranju održani protesti pod nazivom “Jedan od pet miliona” na kojima se okupilo više stotina građana, ali je broj prisutnih bio nešto veći u odnosu na prvo okupljanje koje je održano pre nedelju dana. Brojniji su bili i transparenti i poruke protiv aktuelne vlasti oličene u Aleksandru Vućiću


 

Prisutnima se najpre obratio hirurg dr Vukašin Antić, koji je rekao da su vranjski lekari poniženi, te da su nezadovoljni čak i oni koji su članovi SNS.

– Bolnicu su pretvorili u rijaliti šou sa starletama. Zato tražimo da kompletno rukovodsvo podnese ostavke – kazao je dr Antić.

Nakon toga govorila je profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu dr Tamara Milenković – Kerković, koja je istakla da je aktuelni ministar prosvete Mladen Šarčević ponizio akademsku zajednicu, te da mladi iz Srbije beže glavom bez obzira jer im vladajuća stranka umesto posla nudi partijske knjižice i kačkete. Zato, navela je, Milenković – Kerković, lopovi moraju da odu sa vlasti.

– Kad jug Srbije ustane, nema nazad. Ustao je Niš, ustao je Leskovac, ustalo je Vranje… Srbija se umiriti neće dok se ne sruši ovaj nakaradni sistem – rekla je Milenković – Kerković.

Kada je završeno obraćanje govornika, građani su krenuli u protestnu šetnju.

Novo okupljanje zakazano je za sledeći petak na istom mestu, u isto vreme.