Na osnovu procene stručnih službi, velikih snežnih nanosa i veoma niskih temperatura, gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Milenković proglasio je večeras vanrednu situaciju, prenosi zvanični portal Grada Vranja.


 

Izdata je naredba ,,Vodovodu” da dodatno angažuje mehanizaciju na raščišćavanju zavejanih putnih pravaca, posebno na području Poljanice, i da o tome i utrošku goriva vodi preciznu evidenciju.

     Poverenicima civilne zaštite naloženo je da Stručnoj službi za zaštitu i spasavanje dostavljaju blagovremene i precizne podatke o ugroženom stanovništvu, a članovi ovog tela dežuraće od 7 i 30 do 20 sati.

     Kako navodi portal Grada Vranja, izdata je naredba i Komisiji za procenu štete da izlazi na teren nakon prijava od strane građana, a sve informacije nadležne službe u obavezi su da dostavljaju na telefon 1985.

     Štab za vanredne situacije će se sastajati svakodnevno, a kako se čulo na večerašnjoj sednici, snabdevanje električnom energijom na teritoriji grada Vranja je stabilizovano, a Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja za vanredne situacije dopremila je hranu i lekove do sela Studena.

     Zdravstveni centar pojačaće ekipe, a mehanizacija Preduzeća za puteve ,,Trace”, Vodovoda i Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije nastaviće intenzivno da radi na čišćenju putnih pravaca.

     Crveni meteo alarm je i dalje na snazi.