Nekoliko stotina građana Vranja prisustvovalo je večeras protestu pod nazivom “Jedan od pet miliona”, koji je protiv aktuelne vlasti i Aleksandra Vučića održan u centru grada. Nakon toga krenuli su u protestnu šetnju


 

Okupljenim građanima se obratio najpre urednik portala InfoVranjske i glumac Saša Stojković, koji je nedavno dobio otkaz u vranjskom pozorištu zbog svog novinarskog angažmana.

– Smena Aleksanda Vučića i onih koji ga podržavaju nije više političko pitanje, to je pitanje opstanka svih nas – kazao je Stojković i pozvao okupljene Vranjance da svakog petka dolaze na proteste, sve do ispunjenja cilja.

Na skupu je govorio i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu dr Zoran Dimić, koji je istakao da ovaj skup nije organizovan da bi jednu partiju na vlasti zamenila druga.

– Vlasnici političkog subjektiviteta nisu stranke, već građani – kazao je dr Dimić.

Proteste u Vranju je organizovala “Građanska inicijativa Vranja”, a do sada su ih javno podržali gradski odbori Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri, Socijaldemokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Dosta je bilo i Nove Srbije.

Inače, većeras je u više gradova Srbije po osmi put održana protestna šetnja pod nazivom “Jedan od pet miliona”.

Prvi građanski protest protiv aktuelne vlasti i Aleksandra Vučića, pod nazivom “Stop krvavim košuljama” organizovan je u Beogradu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.