Vranje – Direktor “Skijališta Besna kobila” Dejan Manić je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da Planinarski dom nema ni jedan papir koji dokazuje da taj objekat postoji.

  

Tražili smo i u Zavodu za urbanizam, i u Arhivu, i u Sekretarijatu za urbanizam i imovinsko-pravne poslove, ali nismo našli ni jedan papir. Sada smo pokrenuli proceduru za izdavanje građevinske dozvole, kako bismo uz svu ostalu dokumentaciju koju smo pribavili, dobili i upotrebnu dozvolu za taj objekat – kazao je Manić.

Dejan Manic

Sređujemo papire: Dejan Manić

“Skijalište Besna kobila” formirano je 2008, sa zadatkom da izgradi infrastrukturu na ovoj planini i privuče što veći broj gostiju, a prvi direktor bio je upravo Manić.

U sastavu ovog javnog preduzeća je i Planinarski dom koji je goste primao još pedesetih godina prošlog veka, a u proteklom periodu taj objekat je više puta dograđivan. Danas raspolaže sa 60 ležajeva u 10 soba sa sopstvenim kupatilima, koja su napravljena 2013. i 2014, i velikim restoranom koji je potpuno renoviran pre nekoliko godina.

Manić je najavio da će Planinarski dom uskoro biti kategorizvan kao hotel sa tri zvezdice.

Prema izveštaju koji je prezentovan odbornicima, iz budžeta Grada prošle godine je za “Skijalište Besna kobila” izdvojeno blizu 48 miliona dinara.

Z. R.