U okviru republičke kampanje pod nazivom Sreća dolazi u Srbiju, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović obišao je Pčinjski okrug.

Obradović je najpre gostovao u Bujanovcu gde je u razgovoru sa građanima istakao da je deo političkog programa Dveri ulaganje države u ekonomski razvoj rubnih područja Srbije – Timočke Krajine, Raške oblasti, a na prvom mestu Pčinjskog okruga.

U Vranju je Obradović još jednom ponovio da je neophodno uvesti zakon o preispitivanju porekla imovine, kako bi se novac pokraden od građana Srbije delimično vratio u državnu kasu i kako bi konačno na višegodišnju robiji završili tajkuni i korumpirani političari koji su se obogatili na račun osiromašenog srpskog naroda.

Za kraj, Obradović je simbolično, uz proteste obezbeđenja, u Vladičinom Hanu zatvorio fabriku Teklas automotive koju je danas svečano otvorio premijer u ostavci A. V, rekavši da su strani investitori dobrodošli u Srbiju ako investiraju svojim sredstvima, a da će Dveri kada se budu pitale, podsticajna sredstva usmeravati u srpsku privredu, a pre svega u poljoprivredu, te da će svakom proizvođaču biti obezbeđeno 12.000 evra podsticaja.

Obradović je rekao da se Dveri zalažu za osnivanje srpske razvojne banke koja bi omogućila povoljne kredite srpskim privrednicima, koji će dve godine od osnivanja firmi biti oslobođeni poreza i drugih nameta.