Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR poziva Vranjance da dođu u petak, 15. februara u 12 časova na plato pored Robne kuće i svojim se prisustvom pridruže borbi za one kojima je podrška neophodna


 

Svakog 15. februara svet obeležava Dan dece obolele od raka, a NURDOR poziva Vranjance da se priključe i kampanji “I ja se borim” i doniraju sredstva slanjem SMS poruke na broj 1150.

NURDOR je udruženje roditelja i prijatelja dece lečene od raka i njihovih porodica. Osnovano je 2003. godine u Beogradu i od tada svakodnevno brine o deci i roditeljima na području cele Srbije.

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja, tokom kojih je kroz udruženje prošlo više od 1.500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, a više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest. Izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000 posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.