Grad Vranje dobiće od Vlade Srbije 100 miliona dinara, umesto 50, kako je ranije bilo najavljeno.


 

Prema rečima gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, sredstva koja će Vlada transferisati iz tekućih budžetskih rezervi su dokaz istinske podrške i posvećenosti premijera Aleksandra Vučića Vranju.

Premijer je održao obećanje

     – Ova sredstva su od velikog značaja za konsolidaciju finansijskog stanja i iskoristićemo ih za nastavak dekontaminacije pozorišta, uređenje vodovodne mreže u nekim ulicama, pre svega u Kajmakčalanskoj, i na stečena dugovanja iz prethodnog perioda, rekao je Milenković na konferenciji za novinare, a prenosi zvanični portal Grada Vranja.

     Predstavnicima medija obratio se i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji je istakao da će pomenuta finansijska pomoć relaksirati javne finansije Vranja i stvoriti mogućnosti za realizaciju novih projekata.

     – Premijer Vučić ne samo da je održao obećanje, već je i duplirao sredstva. Rukovodstvo grada će novac racionalno rasporediti i značaj ove finansijske podrške prepoznaće svi građani. Nismo vreme gubili kukajući nad nasleđenim stečenim stanjem u gradskoj kasi, već smo bili kreativni koliko nam je to manevarski prostor dozvoljavao – rekao je Stevanović.

Investitori u Vranje dolaze dogodine

     On je najavio da će do kraja godine biti isplaćen socijalni program za još 300 radnika u ,,Jumku”, da će jedan deo te kompanije biti angažovan za namensku proizvodnju, kao i da postoje zainteresovani investitori za zakup, što će značiti otvaranje novih radnih mesta.

     – Nažalost, nismo uspeli da se dogovorimo sa rukovodstvom ,,Zavarivača” i da sprovedemo socijalni program. Spas za ovo preduzeće je stečaj, ali su se pojedinci rukovodili personalnim interesima, tako da smo dovođenje novog investitora odložili za narednu godinu – naveo je Stevanović.

     Kako prenosi zvanični portal Grada Vranja, državni sekretar u Ministarstvu privrede je obećao da će Vlada pomoći i ,,Simpu”, kako bi to preduzeće bilo ponuđeno novom investitoru.

     – Pojedini predstavnici nekadašnjeg rukovodstva su blokirali ,,Simpo”, ne vodeći računa o sudbini 2.500 radnika, ali rešeni smo da istrajemo do kraja – istakao je Stevanović.

Z. R.