Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvilla za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite


Nišville če organizovati besplatno sve ostale programe, izuzev glavnog, od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja. Najviše stolica (250) biće postavljeno na Youth stage-u, a po 50 će biti raspoređeno na Jazz for kids bini, Welcome, Kristina i Movie binama.

Od 17. do 20. septembra biće organizovana 32 koncerta, četiri pozorišne predstave i prikazano 69 muzičkih filmova.

Miša Krstić (Foto: privatna arhiva)

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je namera da se ispoštuje entuzijazam najmlađih umetnika koji su se mesecima radovali nastupu, kao i da Nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvila koji im je uskraćen ove godine zbog pandemije.

Miši Krstiću nagrada za životno delo

Na otvaranju 17. septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti kompozotoru i pedagogu Miši Krstiću.

Ove godine iz opravdanih razloga neće biti volontera na Nišvilu.

Direktor Nišvilla istako je da je ONLINE Nišville od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici putem live streaminga nekoliko desetina hiljada gledalaca videtlo 18 koncerata, četiri pozorišne predstave, 35 filmova, street art performans i izložbe slika i stripa.