Nišville jazz festival i partneri na projektu „SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ – Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva – pozivaju mlade muzičare da se prijave za učešće u projektu koji finansira Regionalna kancelarije za saradnju mladih (RYCO – Regional Youth Cooperation Office)


 

SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project koji će ovog leta i jeseni okupiti 24 mlada muzičara iz ova tri grada – po osmoro iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije – podrazumeva individulani rad i probe u okviru sastava formiranih u sva tri grada, uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora, i nastupe tokom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville jazz festival ili Tirana jazz festival.

Kontakti i formulari

Za učešće se mogu prijaviti instrumentalisti i vokalni solisti do 27 godina – i to putem mejlova:

nisville@nisville.com za učesnike iz Niša (i Srbije)

bpetrela@hotmail.com za učesnike iz Tirane (i Albanije)

motus.adulescenti@yahoo.com za učesnike iz Sarajeva (i BiH)

Formulari (na srpskom, bosanskom, albanskom i engleskom) mogu se preuzeti na sajtovima:

http://nisville.com/sr/saniti-2/

http://nisville.com/en/saniti/

https://www.facebook.com/bpetrela1

https://www.facebook.com/motusadulescenti2012/

https://www.facebook.com/Sa-Ni-Ti-Youth-Jazz-Project-1018294288334624/

Prijavljivanje traje do 25. juna.

Sastavi u svakom od tri grada će uvežbavati kako sopstveni program, tako i zajedničke kompozicije među kojima će biti i „Nišville Jubilation“ koju je veliki svetski džez muzičar Duško Gojković posvetio nosiocu ovog projekta.

Upoznaj tradiciju suseda

Takođe, ideja je da zajednički program bude sastavaljen i od po jedne tradicionalne kompozicije iz svake zemlje, obrađene u džez maniru, jer je to najbolji način da mladi upoznaju tradiciju svojih suseda.

Prvo okupljanje svih učesnika planirano je u vreme održavanja Tirana Jazz Festivala – krajem jula, drugo tokom Nišvilla – od 5. do 12. avgusta, a treće krajem septembra u Sarajevu.

ŠTA JE RYCO

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija koju su osnovale Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija, sa ciljem promovisanja duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe razmene mladih. Sporazum o uspostavljanju RYCO-a potpisan je tokom samita Zapadnog Balkana održanog 4. jula 2016. godine u Parizu. Više informacija na sajtu www.rycowb.org.