U sredu 15 juna, u 21 h, Nežni Dalibor, u okviru serijala Studio 6, na frekvencijama Trećeg programa Radio Beograda i uživo na kanalu RTS 3 predstavlja novi album „U slojevima”.

Album “U slojevima” je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Holandiji. Do sada su, kao uvertira u nov materijal, objavljena tri singla – „U slojevima“, „Vikendi“ i „Prvomajska“.

Na koncertima u Studiju 6 Radio Beograda prisutna je publika, a direktni prenosi ovih događaja pružaju besprekoran ton studijskog izvođenja, što TV publici omogućava da otkrije i doživi pozornicu muzičkih eksperimenata i novih mogućnosti.

Vranjanska grupa iza sebe ima tri studijska albuma: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Nežni su održali veliki broj koncerata širom regiona, uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču.

Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.