Proslavljeni redatelj, naš Jug Radivojević, podržao je predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Odma’ ni je l’knalo.


 

Kad su srveni i crni rekli da u Pčinjski okrug ima da glasa 70 posto za Vučića, prvo nam je palo na pamet šta je sa preostali 30 posto? To li su neki domaći izdajnici i strani plaćenici?

     Da bre, to su oni što za sebe misle da su elita – građanisti, soroševci, sašisti, lgbtejci i slični. I oni što se groze da frljaju kuglice u “ćorave kutije”. Intelektualci!

     Tih 30 posto odmah je zabrinulo svakog poštenog radnika i seljaka u Vranje, a i šire. Ali, u svakom žitu ima kukolj, šta ćeš.

Jug Radivojević, naš čovek u Beograd

     A onda se javio Jug, sunce naše koje nas je ogrejalo! Pokazao je koliko nas dostojanstveno predstavlja u Beograd, jer je sad tamo svima jasno da i vranjska elita zna da ceni pravu vrednost.

     Dobro, da l’ ste stvarno mislili da će Jug Radivojević da podrži DOS-ovce: onoga što je umislio da bude predsednik sveta, ili onog barbutaša i stečajnog upravnika, ili, ne daj bože, onog što je zloupotrebljavao funkciju dok je primao platu od tri soma evra?

     Možda ste mislili da naš Jug odrodio, iz koristoljublja otišao kod Rasima, počeo da se zanima za politiku, batalio pravu umetnost, zaboravo kulturu?

     Taman posla! Evo, uzmite, na primer, b’š Vranje. Toliko se žrtvovao za naš grad, režirao, pa molio i kumio kolege da i oni nešto ovde urade, od usta je, bre, odvajao, a ovi naši DOS-ovci, zamisli, hteli da ga o’lade za lovu. Kao, nema ugovor. Onda je naš Jug morao tada žutom Zoći Hoći da objasni koliko vredi njegov rad u Beograd (a ovaj se frapirao), pa je pedagoški podneo tužbu sudu, pa dobio dva miliončeta za koja je rek’o da će da ih pokloni u humanitarne svrhe. Doduše, ne znamo gde ih je poklonio, al’ ako je rek’o da će da ih pokloni, mora da ih je poklonio, negde. Mnogo se tad naljutio naš Jug, i rek’o da nikad više neće da dođe u vranjsko pozorište.

     Posle mu prebacivali i da je od države uzeo oko dvaes ‘iljada evrića za režiju onog “Konstantina”, ali je naš Jug objasnio da njega država nije zvala da radi, nego direktor niškog pozorišta. Dobro, to što je taj dečko izabran za direktora iako nije zadovoljavao kriterijume, kakve to veze ima sa Jugom?

Aristokratski prezir prema novcu

     Ali onda dođe Zone Zanfirsko, part two. Svi su mislili da je tu nešto muljao sa državom, preko Rasima, al’ nije, naprotiv. Država mu nije dala pare, nije proš’o na konkurs, nego se javili dobri ljudi iz lokalnih samouprava i pomogli mu, jer ginu za umetnos’. Naši u Vranje kukali da dinara u kasi nemaju, al’ su za našeg Juga našli – 2,5 miliona. Onda nam je naš Jug oprostio što nas je tužio, ponosno primio pomoć u vidu keša i napravio remek delo.

     Naš Jug Radivojević prema novcu gaji aristokratski prezir! Njemu je bitna samo umetnost, ali je shvatio da nje ne mož’ da bidne bez artikulisanog programa! I bez Aleka!

     I zato, nemojmo da obrukamo našeg Juga, nego da glasamo složno, za Vučića, bar 90 posto. Inače će Jug morati ponovo da dođe u Vranje i da se posveti mukotrpnom pedagoškom radu. A onda neće biti izgovora: svi u slobodno vreme ima da idete da gledate njegove predstave i, ako treba, u pola noći da deklamujete replike iz Zone! Aj, počnite odma’: lele, lele…

 

Nema potrebe da objašnjavam zbog čega sam potpisao proglas. Razumite me, stvar je što se mene tiče jasna, a to je artikulisan     program kandidata Vučića.

Jug Radivojević, Danas, 28. mart 2017.