Bend Moloa čine Andrej Mladenović (bubanj), Sergej Sokolov (gitara, vokal) i, devojka ponikla na vranjskom asfaltu, Emilija Đorđević (bas).


 

Sećate se one čuvene rubrike u Politikinom Zabavniku Verovali ili ne? E, ovo što sledi je upravo u tom domenu. Nakon samo dve nedavno objavljene pesme, „Sat u glavi“ i „Ponekad“, i jednog jedinog koncerta održanog krajem marta, beogradski trio Moloa postao je naprasno regionalni miljenik među indi muzičkim sladokuscima.

     Bend Moloa inače čine: Andrej Mladenović (bubanj), Sergej Sokolov (gitara, vokal) i, devojka ponikla na vranjskom asfaltu, Emilija Đorđević (bas). Svojim postmodernim viđenjem stvari neodoljivo podsećaju na rane jade Jarbola, Eve Braun i Nežnog Dalibora, sada već etabliranih bendova.

Obaranje s nogu

     Sredinom marta ovaj bend objavljuje svoju prvu pesmu „Sat u glavi“ kojom najpre skreću pozornost na sebe, a sa prvim danima aprila zasijali su kertisovski obojenom numerom „Ponekad“.

     Agresivno nervozna gitarska buka, posipana anksioznom pop prašinom, obara s nogu. Za ovu pesmu uradili su i prateći spot, koji pored Bojane Janjić potpisuje još jedan Vranjanac – Nemanja Đorđević.

     Da li smo najzad dobili dugoočekivanu srpsku verziju najdražeg najvećeg malog benda iz Hobokena „Yo La Tengo“ vreme (koje sada radi za njih) će pokazati. Već sada je sigurno da je Moloa sveže srce domaćeg rokenrola, koje pumpa novu energiju ali ne u ritmu muzike za ples jer je danas život u Srbiji sve, samo to ne. A u pesmi „Ponekad“ grupe Moloa “ne” ume da bude “da”. Mislite o tome.

Nebojša Cvetković