Na ovogodišnjem art festivalu „Devetka“, koji se održava od 14. do 22. juna u Beogradu, nastupiće i Milan Petković Trio


 

Kako prenose Aleksinačke vesti, Milan Petković Trio imaće jednoiposatni koncert završne festivalske večeri, u subotu 22. juna, na bini Ciglana od 22 časa. Poziv za festival stigao je nakon što je grupa ove godine u Beogradu imala nekoliko koncerata u Ciglani i u „Strogom centru“ na Dorćolu. Ovim učešćem grupa je uvrštena u vrh domaće savremene muzike, uz Zemlju gruva, Fiš in oil, Кralja Čačka…

Trio čine Milan Petković (klavijature i kompozitor), Nebojša Despotović (gitara) i Miloš Stojković (bubnjevi). Na koncertu će svirati ambijentalnu džez muziku sa šest albuma koje je dosad objavio Milan Petković.

Umesto sumorne svakodnevice

Art festival „Devetka“ održava se po peti put i svojim imenom simbolizuje devet vrsta umetnosti (slikarstvo, vajarstvo, književnost, arhitektura, fotografija, ples, film, strip i muzika), što znači da je svojim sadržajem multikulturalan.

U devet festivalskih dana, na desetak lokacija u ovom prostoru, održavaju se muzički koncerti, likovne i vajarske izložbe, nastupi književnika, tribine i razgovori o umetnosti, umetničke radionice…

Više stotina učesnika i više hiljada posetilaca tih devet dana sumornu svakodnevicu zamenjuju nečim lepšim, humanijim, kreativnijim.