Na konkursu za sufinansiranje proizvodnje sadržaja, lokalni mediji su od Ministarstva kulture dobili 3,5 miliona dinara. Tu su Vranjske, OK radio, RTV i produkcijska kuća NIBOI.

Komisija za kategoriju elektronski mediji odobrila je Radio televiziji Vranje milion dinara za sufinansiranje radijskog projekta pod nazivom “Program za mlade – omladinska redakcija”.

U oblasti internet medija, država je stavila na raspolaganje OK radiju milion dinara za realizaciju projekta pod nazivom “Stop korupciji, stop kriminalu”.

Televizijska produkcija NIBOI Ivane Đorđević Metodiev dobila je od Komisije za ovu kategoriju medija pola miliona dinara. Država će tim sredstvima pomoći proizvodnju sadržaja pod nazivom “Unapređenje kvaliteta života starih ljudi u Pčinjskom regionu – Ćao komšija!”.

Komisija za kategoriju štampanih medija odobrila je milion dinara Vranjskim za sufinansiranje projekta pod nazivom “Krivični postupci – evropske integracije – domaća praksa”.

Omiljeni mediji

Pomenuti mediji su nedavno prihodovali značajna sredstva i od lokalne samouprave. Za sufinansiranje proizvodnje sadržaja na konkursu Grada Vranja odobreno im je ukupno 15,5 miliona dinara.

Ministarstvo kulture i informisanja je portalu VranjeNET dodelilo isti iznos kao i lokalna samouprava – nula dinara.

Z. R.

Prvi komentar

  1. Slučajni Uzorak

    Žalosno je ovo što piše u zaglavlju teksta, i prava je šteta jer ovaj portal polako ali sigurno postaje značajno stecište onih koji žele malo drugačiji pogled na svet. Podrška autoru i poruka da nikako ne odustaje.