Gradski odbor Socijalističke partije Srbije predstavio je svoje kandidate za odbornike.

Aktuelni gradonačelnik Vranja i prvi na listi pod nazivom Zajedno za Vranje Zoran Antić podsetio je na kontinuitet izbornih uspeha socijalista, koji su u saradnji sa drugim partijama vladali na lokalu poslednjih 26 godina. On je rekao da SPS pred birače izlazi sa časnim i stručnim ljudima.

– Želimo da pobedimo i ovoga puta i zato imamo listu koja se zove Zajedno za Vranje. Poručujemo Vranjancima – pametno 24. aprila, odličan 5, to je vaša kombinacija! Ovo je Vranje! – rekao je Antić.

– Neki drugi žele da upravljaju Vranjem, ali državni sekretari moraće da se dokažu kod Novice Tončeva u Surdulici, kada budu bili ispod cenzusa – poručio je Antić.

On je naveo da je u prethodne četiri godine Vranje u razvoj uložilo preko 13 milijardi dinara, od čega više od sedam iz budžeta Grada, od novca poreskih obveznika, a preko pet milijardi od donatora.

– Kažu, hoće u Evropu, a mi smo Evropu doveli ovde – naveo je Antić.

Gradonačelnik se zahvalio i državi, koja je pomogla sa preko 500 miliona dinara, iako je u krizi.

– Podneli smo ogroman teret u prethodne četiri godine i pokazali da možemo i bez pomoći Republike – rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, SPS je godinama vodio realnu politiku, zasnovanu na potrebama građana. Antić je podsetio da je kamen temeljac za GEOX 5. marta 2014. položio Ivica Dačić, a ne Aleksandar Vučić.

– Pred vama ću reći: da nije bilo ovog rukovodstva Grada, do sada Simpa ne bi bilo, ne bi bilo ni Jumka, a ne bi bilo ni Zavarivaća. Samo zahvaljujući gradskoj vlasti, Simpo je još uvek na nogama, jer smo mi konvertovali dug od 2,5 milijarde dinara, mi smo čekali godinama i mesecima naplatu potraživanja, mi sada konvertujemo preko 20 miliona u Zavarivaču, mi potražujemo preko 500 miliona od Jumka. A oni nas pitaju kako pomažemo privredu? Eto tako što opraštamo sve što je vranjsko, tako što smo dali sve što smo mogli – poručio je Antić.

Na konvenciji su pročitane kraće biografije svih kandidata sa liste, a prisutnima su se obratili Dragan Janjić, u ime grupa građana koje imaju svoje predstavnike na listi, dr Mladen Kostić, u ime nestranačkih ličnosti, kao i Branko Ružić, potpredsednik SPS-a.