„Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost“ iz Vranja ove godine će po drugi put dodeliti novinarska priznanja „Slađana Veljković“


 

Novinari i redakcije (televizija, štampani i online mediji iz Srbije i regiona) koji izveštavaju na srpskom jeziku mogu poslati svoje radove najkasnije do 15. juna 2020. godine na email adresu nagradasladjanaveljkovic@gmail.com.

Na konkursu će biti ocenjivani medijski sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. do 15. juna 2020, a predviđene su tri nagrade: za najbolju reportažu, za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i za novinarski poduhvat. Dobitnicima će biti uručena plaketa i 200 evra u dinarskoj protivrvrednosti.

Priznanje i za najbolju reportažu na temu „Korona u Srbiji“

Imajuči u vidu činjenicu da su novinari u uslovima vanrednog stanja bili prinuđeni da izveštavaju prevashodno o COVID 19, Organizacioni odbor za dodelu nagrade je doneo odluku da ove godine dodeli i jedno nenovčano priznanje – za najbolju reportažu na temu „Korona u Srbiji“.

„Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost“ nagrade dodeljuju novinarima koji svojim izveštavanjem pomeraju granice, a u čast Slađane Veljković (1970-2011), dugogodišnje dopisnice Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga i urednice „Vranjskih“, koja je svojim živopisnim reportažama i uređivačkim radom ostavila neizbrisiv trag.