Drugovi socijalisti glume poltronstvo prema svakom ko trenutno ima punije glasačke kutije. I Svemoćnog AV će jednog dana pustiti niz vodu, kao na vikinškoj sahrani, poput nekada velikog Borisa Tadića, Mlađu Dinkića, Vojislava Koštunicu, pa i samog Slobodana Miloševića!


Piše: Dragoljub Stevanović


 

Za sve cenjene čitaoce portala VranjeNET, koji su propustili “Obrnutu igricu”, ukratko: inspiracija za moj povratak tastaturi posle dužeg vremena bila je, kao i obično, izjava najvećeg političara grada Vranja, Savetnika Ministra spoljnih poslova, velikog maga političkog zamešeteljstva, Komandanta Zordona:

– Aleksandar Vučić ne vodi političku borbu, Aleksandar Vučić pravi državu.

Astralna projekcija

Znam da ste šokirani, ali je mnogo sigurnije ako je pročitate, verujte mi! Ja sam je čuo na snimku jedne naše televizije, onako iznenada, odmah nakon dosadnog (iz)laganja o ulasku socijalista u lokalnu vlast. Po prvi put sam doživeo astralnu projekciju! Počeo sam da lebdim iznad sopstvenog tela i tek nakon što sam sebi obećao da ću promeniti kanal, mogao sam ponovo da se spustim!

Toliko je toga u ovoj izjavi pogrešnog i naopakog da je, verovatno, ne vredi ni analizirati, ali, recimo da nemamo pametnija posla.

Da li Aleksandar Vučić gradi državu? Ne. Šta vam je potrebno od “alata” da biste ovo zaključili? Pa… oči, uši… uz uslov da niste proteklih pet godina proveli u komi! Pet godina AV, zloupotrebom apsolutne, formalne i neformalne moći, radi upravo suprotno: razgrađuje državu, instituciju po instituciju.

Zbog čega to čini? Isprva sam mislio da je to zbog ničeovske želje za moći, apsolutne i razobručene, no “kako snegovi padaju i sve se više tragova poznaje”, ispada da je njegova motivacija profanija i od ove gladi za moć – u pitanju su lukrativni motivi iliti pljačka! Dobro, nije to obična pljačka, milijarde su u pitanju, ali pljačka je pljačka i kriminalci su kriminalci, bilo da rade na sitno ili na angro.

Instinkti za preživljavanje

Kako bi se pljačka nesmetano odvijala, neophodno je da se institucije, one koje ograničavaju moć Svevišnjeg, koje nešto kontrolišu, nadziru, smetaju, zvocaju… u potpunosti uruše, da im se ukine finansiranje pod firmom štednje zarad istorijskog suficita, i da se ljudi od integriteta, koji i čine insitucije, zaplaše, udalje, demotivišu, upasive!

No, ne pokazujem Bog zna kakvu pamet kad pričam o onome što je svima očigledno. Da li je i Zordonu očigledno? Naravno, mnogo očiglednije nego nama, običnim smrtnicima, mnogo je bolje informisaniji od svih nas, a i to mu je, jelte, struka.

Zbog čega onda Komandant Zordon govori stvari za koje zna da nisu istina? Jednostavno, takav je dogovor u okviru organizacije kojoj pripada. Vođeni nepogrešivim instinktom za preživljavanje čoveka koji sa dosijeom debljine telefonskog imenika Sao Paola, umesto u Zabeli, višedecenijsku kaznu izdržava po ministarskim foteljama, drugovi socijalisti glume poltronstvo prema svakom ko trenutno ima punije glasačke kutije.

Nota bene, GLUME poltronstvo, jer će i Svemoćnog AV jednog dana pustiti niz vodu, kao na vikinškoj sahrani, poput nekada velikog Borisa Tadića, Mlađu Dinkića, Vojislava Koštunicu, pa i samog Slobodana Miloševića!

Taj smešak na njihovim licima, dok mu govore kako je najveći, najlepši i najpametniji, dok skupljaju za njega glasove (ili se prave da to rade), dok izjavljuju da je on državotvorac, samo je skretanje pažnje od kame koju drže iza leđa, čekajući prvi znak slabosti Svevišnjeg.

Kakav neimar, takav i čardak

Najgore od svega je što drugovi to licemerno saučestvovanje u produženom zločinačkom poduhvatu protiv države, institucija i naroda, smatraju za bavljenje politikom. Ako ste i sami u dilemi da li je sve to politika, zapitajte se kojom su to ideološkom bojom socijalisti obojili prethodnih pet godina saučestvovanja u nezapamćenom kriminalu, koji AV naziva vršenje vlasti i podela odgovornosti?

Koja je to ideja socijalista sprovedena u delo? Koje su dobre zamisli, makar i tuđe, kadrovi socijalista na najvišim državnim funkcijama sproveli u proteklih pet godina? Koliko se svega toga setite, baš toliko u svemu tome i ima politike.

A što se tiče izgradnje države od strane AV, pa, vidite i sami, kakva država takav i graditelj!