Ljudi su odavno poludeli. Najnovija verzija vrlog novog sveta zove se lov na pokemone: ekipe naoružane mobilnim telefonima, punjačima, vodom i hranom jurcaju unaokolo za malim čudovištima. Kažu da im ta potraga prija jer se kreću više nego inače, što u prevodu znači da se svaka iracionalna aktivnost može opravdati racionalnim razlogom. Evo kako to izgleda u našem slučaju.

Portal VranjeNET raspisuje konkurs za kratku priču na temu “Kako sam ubio pokemona u sopstvenoj glavi”, zato što se ta stvorenja pojavljuju češće u ljudskim lobanjama nego na drugim mestima.

Iskustva stečena u toj borbi su dragocena i malobrojna i zato želimo nesebično da ih pružimo onima koji čame čekajući da im neko drugi popravi život.

Opšti i posebni uslovi konkursa

Uz priču ne moraš da dostavljaš biografske i kontakt podatke. To nikoga ne zanima. Dovoljno je da se potpišeš imenom i prezimenom ili pseudonimom.

Na portal@vranjenet.rs jedan autor može poslati neograničen broj radova. Uslov je da su čitljivi.

Biće objavljene one priče koje se dopadnu uredniku portala i njegovim malobrojnim prijateljima.

Pokušaji plagijata će biti raskrinkani, a počinioci streljani.

Nagrade i priznanja

Nagrade ne postoje, nema proglašenja pobednika, pa ćeš zato sigurno biti zadovoljan ličnim učinkom.

Ni za honorar ne moraš da brineš. Nema. Da bismo platili tvoju priču, morali bismo prvo da je prodamo. Onda bi se stvorio profit, pa bi ti bilo žao što ne učestvuješ u podeli. Što da jačamo mrski kapitalizam?

Slava? Ne boj se, tvoj uradak videće sramotno mali broj ljudi. Moći ćeš slobodno da hodaš ulicom, obavijen tajnom.