Predstava “Kepler 452-B” po tekstu Tijane Grumić, u režiji Juga Đorđevića, a u izvođenju ansambla vranjskog pozorišta, uvrštena je u zvaničnu selekciju 63. Sterijinog pozorja, prenosi portal Grada Vranja


 

Reč je o intimnoj drami koja se tiče odnosa u porodici, ali i u kosmosu, koja se odvija u istorijskom trenutku kada biva prepoznato novo nebesko telo, ali dok neka ljudska tela, kao i zvezdana, nestaju – što se događa kada su neke zvezde samo ljudi – i obrnuto. Minuciozna igra sa najdubljim osećanjima koja se mogu gajiti između najbližih pokazuje i zrelost mlade autorke, kadre da ubedljivo prikaže i suočavanje sa bolnim trenucima i pokušaje da se oni izbegnu – stoji u obrazloženju selektora ovogodišnjeg festivala Boška Milina.

Ovo je drugi put uzastopno da predstava Pozorišta ,,Bora Stanković” bude uvrštena u selekciju ovog značajnog pozorišnog festivala. Na prošlogodišnjem ,,Sterijinom pozorju” vranjski glumci su učestvovali sa predstavom ,,Ruža, uvela” Jelene Mijović u režiji Milana Neškovića.